Ślimaczki z tortilli z sosem koperkowym
Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.
Oto przepis na pyszną przekąskę ? idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na ?coś na ząb?. Smacznego!
Składniki:
– placki tortilli
– sałata masłowa
– łosoś wędzony na zimno plasterkowany
– świeży ogórek
– sos koperkowy Tarsmak
– świeży rozmaryn
Wykonanie:
Placki tortilli posmarować z jednej strony sosem koperkowym marki Tarsmak. Na sos położyć liście sałaty, świeży rozmaryn, plasterki łososia oraz cienkie i długie plastry ogórka. Tak przygotowane tortille zwinąć ciasno, pokroić w kilkucentymetrowe kawałki i każdy związać długim szczypiorkiem.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.