Jajka faszerowane w wersji light
Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.
Oto przepis na pyszną przekąskę ? idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na ?coś na ząb?. Smacznego!
Składniki:
– 8 jajek
– 1 łyżka musztardy francuskiej Tarsmak
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– sól, pieprz, papryka słodka
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Wszystkie żółtka
i jedno całe jajko drobno posiekać, dodać musztardę francuską marki Tarsmak, jogurt, doprawić i dokładnie wymieszać. Powstałym nadzieniem napełnić połówki jajek. Dodatkiem do jajek faszerowanych mogą być grzybki marynowane, orzechy, pomidorki lub zioła.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.